lauantai 2. helmikuuta 2019

Portti 4/2018


Portti 4/2018 on ilmestynyt, ja siinä julkaistiin myös minun vuoden 2018 voittajanovellini Ratsumestari von Richthofenin perintö. Novellin hieno kuvitus on Kari T. Leppäsen käsialaa. Lukekaa ja nauttikaa!

Novelli on tarina ensimmäisen maailmansodan hävittäjä-ässistä, kylmän sodan asevarustelukilvasta, niitä mystisellä tavalla yhdistävistä aikakeijuista sekä jostakin, minkä Manfred von Richthofen ja Wilhelm Reinhard saivat käsiinsä huhtikuussa 1918, vain muutamia päiviä ennen von Richthofenin kuolemaa. Sekä tietenkin Kati Krausesta, nuoresta ja nokkelasta kirjallisuuden opiskelijasta, joka päätyy keskelle tiedustelupalveluiden ja terroristijärjestöjen valtapeliä, jossa yksi ihmishenki ei paljoa paina.

Tämä novelli on minulle itselleni ehkä merkittävin tähän mennessä kirjoittamani, eikä ainoastaan Portti-voiton takia. Lentokoneet ja lentäminen, erityisesti sotilasilmailu, ovat aina kiinnostaneet minua, ja novelli on kunnianosoitus ensimmäisen maailmansodan aikaisille ilmojen ritareille ja heidän sotalinnuilleen.

Novellistani sanottua:

"Voittajanovelli on monitasoinen seikkailu, joka sekä viihdyttää että koskettaa lukijaa. Novelli on taidokasta työtä niin rakenteen kuin keronnankin puolesta"

-Portti 4/2018

"Ratsumestari von Richthofenin perintö -tarina yhdistää lentäjä-ässien historian kylmän sodan asevarustelukilpaan. Teksti on nautittava lentokoneiden, lentämisen ja mysteerikirjoittamisen fuusio."

-Markus Määttänen, Aamulehti

Kirjoittaminen on aina enemmän tai vähemmän tiimityötä. Asia, joka helposti unohtuu, kun paistattelee voittajana parrasvaloissa. Kiitos jokaiselle minua Ratsumestari von Richthofenin perintö -novellin kirjoittamisessa tukeneelle, tekstiäni kommentoineelle, tavalla tai toisella projektissa mukana olleelle, tärkeimpinä heistä kirjailijat Katri Alatalo ja Samu Kaarna sekä vaimoni Sanna, joka jaksaa katsella räpellystäni kirjoittamisen parissa ja tietää kokemuksesta, miltä Vulcan-tykin jyrähdys tuntuu sisuskaluissa. Ilman Jämi Fly In -tapahtumaa ja Mikael Carlsonin Fokker Dr.1 -konetta tätä novellia ei olisi milloinkaan syntynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti