keskiviikko 18. heinäkuuta 2018

Finncon 2018

Finnconia vietettiin Turussa helteisessä kesäsäässä 14. - 15.7.2018. Lisäksi osallistuin Stk:n kirjoittajaperjantain ohjelmaan 13.7.


Atorox-palkinnon voitti tänä vuonna Jenny Kangasvuo novellistaan Musta otsa.


Muita Atorox-äänestyksessä kymmenen kärkeen sijoittuneita. Lämpimät onnittelut kaikille tänä vuonna äänestyksessä menestyneille ja ehdokkuuteen yltäneille kirjoittajille! Oma novellini Sinisen oven takana sijoittui kahdeksanneksi. Kyseessä on ensimmäinen sijoittumiseni Atorox-listalla.


Nonniin, nyt se on valmis! Nimittäin Turun yliopiston tieteiskulttuurikabinetti ry:n kustantama antologia Valitut - Suomen presidenttien salainen historia. Kirjan julkkareita juhlittiin asianmukaisin menoin Ravintola Koulussa osana Finnconin iltabileitä lauantaina 14.7.

Mitä kätkeytyy Suomen presidenttien salaisiin arkistoihin? Millaisten outojen näytelmien todistajana Presidentinlinna, Tamminiemi ja Mäntyniemi ovat vuosien saatossa toimineet? Antologiassa luodaan spekulatiivisen fiktion vapaudella katsaus presidenttiemme kohtaamisiin meitä suurempien voimien kanssa. Paitsi kaksitoista tarinaa presidenttien seikkailuista tuntemattoman parissa, on antologia myös läpileikkaus itsenäisen Suomen historiasta ja liki satavuotiaasta presidentti-instituutioista osana sitä. Kirjassa on myös minun novellini Saksalaisen luutnantin tapaus. Antologian on toimittanut Pasi Karppanen, ja sitä voi piakkoin tilata Turun ylipiston tieteiskulttuurikabinetin kotisivuilta.Finnconin ohjelmaan kuului myös Nova-kirjoituskilpailun palkintojen jako. Tässä vielä kunniataulukko:

1. Jasmin Kuusela: Parveke taivaan laidalla
2. (jaettu) Milka Hakkarainen: Kumskin lapset
2. (jaettu) Kaj Syrjänen: Lajinsa ainoa
4. Susanna Hynynen: Surun ja ilon linnut
5. Suvi Kauppila: Hehkulintu
6. Katariina Kotila: Oikeasti
7. Katariina Kotila: Lempeä kuolema
8. (jaettu) Sampsa Hario: Lintumies
8. (jaettu) Joonas Riekkola: Tyhmät pienet ihmiset
10. Kari Virtanen: Tottumus

Onnea kaikille sijoittuneille vielä kerran!!


Suomen tieteis- ja fantasiakirjoittajt ry:n kirjoittajaperjantain ohjelmaan kuului myös kunniavieraiden paneeli. Shimo Suntila haastatteli Lauren Beukesia, Maria Turtschaninoffia ja Merja Polvista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti