sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Nova-kirjoituskilpailu 2016

Perjantai-iltana tuli kenties syksyn yllättävin, mutta samalla myös ylivoimaisesti ilahduttavin sähköpostiviesti: Olin voittanut tämän vuoden Nova-kirjoituskilpailun scifi-novellillani Sinisen oven takana! Erityisesti mieltäni lämmittää, että palkittujen joukosta löytyy toinenkin saman kirjoittajapiirin jäsen. Kirjoittaminen on usein yksinäistä puurtamista tietokoneen takana, mutta myös yhteisöllistä toimintaa, ajatusten vaihtamista muiden kirjoittajien kanssa, toisiltamme oppimista. Ilmeisesti pienessä porukassamme on ainakin jotakin tehty oikein. Kiitoksen sana kuuluu siis paitsi kanssakirjoittajille, niin myös kirjoituskurssilla opettajinani toimineille Markku Soikkelille ja Solina Riekkolalle.

Minulle erilaiset kirjoituskilpailut ovat tärkeitä, koska ne antavat kaltaiselleni kirjoittajalle mahdollisuuden saada tekstejään julkaistuksi painetussa muodossa. Kilpailut tuovat kirjoittamiseen myös tiettyä tavoitteellisuutta verrattuna puhtaaseen pöytälaatikkoon kirjoittamiseen. Menestyäkseen kilpailussa on oltava valmis tekemään työtä ja haastamaan itsensä. Deadline määrittää kirjoittamisen tahdin ja antaa lisämotivaatiota sille, että teksti on kutakuinkin valmiina määräaikaan mennessä.

Novan erityispiirre on kilpailun palautteellisuus: palkitut saavat palautteen teksteistään tuomaristolta, loput finalistit kilpailun esiraadilta. Lisäksi Novan nettisivuilta löytyy kaikkien luettavissa oleva yleispalaute, josta löytyy erinomaisia vinkkejä jokaiselle aloittelevalle kirjoittajalle, kirjoittipa sitten spefiä tai jotakin muuta.

Tässä vielä kunniataulukko koko komeudessaan:

1. Marko Järvinen: Sinisen oven takana
2. Anna Salonen: Vedenneito
3. Reetta Vuokko-Syrjänen: Tämä puoli ylöspäin
4. Sysi Mustonen: Kuin oma poika
5. Inkeri Kontro: Vaihdokasjuttu
6. Sonja Arstio: Mitä eroa on pimeydellä?
7. Maiju Ihalainen: Valo hänen hiuksillaan
8. Teemu Korpijärvi: Troolari 207
9. Sanna-Liisa Asikainen: Suolalinnake
10. Niko-Samuli Salonen: Kultahiuksinen tyttö

Onnea kaikille palkituille!

Lisää tietoa Nova-kirjoituskilpailusta täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti